torsdag 31. mai 2012

Sukkerbrød



Det er lett å innponere med kaker, det er bare å bruke fantasien og de rette ingredienser
;O)

Meltypen velger du selv
Begynn med et godt sukkerbrød
-
  • 5stkegg
  • 150gsukker
  • 120ghvetemel/speltmel/glutenfrittmel
  • 2sspotetmel
  • 1tsbakepulver

    1. 1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.


  • 2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.



  • 3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

  • 4. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter. 




    1. Ingredienser
    • 1storsukkerbrødbunn
    • 8dlfløte
    • 200gbringebærsyltetøy
    • 1boksvaniljekrem
    • 2 bananer
    • 500gjordbær
    • 200g blåbær

    Slik gjør du:




    Del bunnen i tre og dynk begge deler med rikelig med en god husholdningsaft.
    Stivpisk krem av fløte.  Smør bringebærkremen på det første laget. Smør så et lag med krem blandet med vaniljekrem. Legg på det andre lokket. Legg der moset banan med krem. Legg det tredje lokket på. Bred ett tynt lag med krem på toppen og sprøyt fine kremrosetter rundt hele kaka. Toppen pyntes med friske jordbær, blåbær og norske flagg, som eventuelt på bilde 
    ;O)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge igjen en hilsen, eller spørsmål om maten jeg legger ut på bloggen. Tilbakemelding på det jeg gjør og kansje på det du selv har prøvd ;O)
Alltid hyggelig med en hilsen. ;O)